Glazen containers kopen voor je spullen is helemaal niet nodig. Als je wel eens glazen potjes met saus of groente koopt, kun je die prima gebruiken als glazen containers in de keuken, badkamer, woonkamer of welke andere kamer dan ook. Zo hoef je het glas niet weg te gooien en het kan er ook nog eens heel leuk uitzien!

Mijn ‘glazen containers’

Toen ik net begon met het verkleinen van mijn ecologische voetafdruk dacht ik dat ik alles moest weggooien en nieuwe spullen moest kopen. Ik moest schoon schip maken, dacht ik, dan ben ik écht goed bezig voor het milieu. Dat is een heel leuk idee, maar effectief is het natuurlijk niet als je spullen gaat weggooien wanneer je juist minder afval wil maken. Al snel leerde ik dat er genoeg manieren zijn om spullen te hergebruiken, en zo ook glazen potjes!

Ik ben gek op appelmoes. Ik gebruik het altijd als saus voor mijn nepvlees, en zo haal ik natuurlijk een hoop glazen potjes in huis. Het liefst koop ik de kleinste potjes, omdat ik niet zo veel appelmoes gebruik dat een normale pot helemaal op gaat voordat de schimmel het heeft gevonden. Ik vind ze fantastisch voor hergebruik! De foto bovenaan deze post laat het goed zien, ik gebruik ze namelijk in de badkamer om mijn elastiekjes, speldjes, deodorant en tandtabletjes in te bewaren. Perfect formaat en ik vind het er nog leuk uit zien ook!

Potjes als glazen containers in huis

Er zijn natuurlijk nog veel meer manier om glazen potten te hergebruiken in je huis. Doordat de potjes geen kleur hebben kun je ze overal neerzetten en gebruiken zonder dat ze veel invloed hebben op je inrichting. Je kunt glazen potjes gebruiken als container om waxinelichtjes of  zelfgemaakte kaarsen in te doen. Daarnaast staan ze ook leuk als bloempotjes of als opbergmogelijkheid voor bijvoorbeeld pennen of potloden.

In de keuken zijn glazen potjes ook erg handig. Je kunt er restjes in bewaren, droog voedsel, of  smoothies als je per ongeluk te veel hebt gemaakt. Ook in de diepvries zijn glazen potjes prima bruikbaar, zolang je ze maar niet volledig vol stopt. Glas is in tegenstelling tot plastic niet flexibel en kan daardoor kapot gaan als voedsel uitzet tijdens het bevriezingsproces.

Wat doe jij met potjes?

Ik heb hierboven een handjevol ideeën genoemd om glazen potjes voor te gebruiken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Heb jij nog andere manieren waarop je ze hergebruikt? Deel het in het reactie onder deze post!